Top
 

Waterbehandeling

Schoon & gezond water met een zuivere smaak!

Water behandeling

Stel je voor: Lagere energiekosten en geen kalk meer in de badkamer. Geen lelijke kalkvlekken en geen vuil meer wat zich hecht aan het kalk.

Door de behandeling zal de kalk in de leidingen, op uw tegels en in uw apparaten verdwijnen. U zult merken dat apparaten langer mee gaan. Naast uw apparaten zal ook uw kleding minder snel slijten en zachter zijn. Ook heeft kalkvrij water een positief effect voor mensen met eczeem of een droge huid.

Vraag een offerte aan
Soorten water ontharding

Er zijn 3 mogelijkheden om water te ontharden:

  • op basis van ionenuitwisseling
  • op basis van omgekeerde osmose
  • op basis van elektromagnetisme.
Ontharden door ionenuitwisseling

Ontharden op basis van ionenuitwisseling is de goedkoopste en tevens de snelste manier van water ontharden.

Ionen-uitwisseling is het meestvoorkomende systeem. Hier spreken we over een cilinder welke is gevuld met hars en daarnaast een zoutvat welke is gevuld met regeneratiezout. De hars bolletjes in de cilinder trekken kalkdeeltjes aan tot deze helemaal verzadigd is.

In het zoutvat ontstaat door toevoeging van water na verloop van tijd pekelwater. De verzadigde hars wordt van tijd tot tijd gespoeld met deze pekeloplossing. Hierdoor wordt de hars weer schoongespoeld van kalk en verdwijnt deze kalk samen met het pekelwater via de afvoer van de waterontharder in het rioleringsstelsel.

Ontharden door omgekeerde osmose

Water kun je ook ontharden met een waterfilter. Je praat dan over een actief koolfilter welke kalkdeeltjes uit het water kan halen. Anders dan met een magneetontharder haal je hiermee wel alle kalk uit het water.

Actief koolfilters zijn er in veel verschillende soorten en maten. Naast kalk haal je veel meer deeltjes uit het water wat de kwaliteit van het water (positief) beïnvloed.

Waar je bij een filter rekening mee moet houden is dat je zelf kunt kiezen hoeveel micron deze moet kunnen filteren. Een erg fijn filter heeft een lage micron. Een grof filter heeft een hoge micron. Hoe lager het getal, des te effectiever het filter is, maar ook des te hoger het drukverlies van dit filter is.

Ontharden door elektromagnetisme

De werking van een waterontharder magneet, ofwel magneetontharder is gebaseerd op het feit dat calcium en magnesium kristalliseren. Dit zorgt voor de afzetting van kalk wat kalkvlekken geeft in bijvoorbeeld de douche. Een magnetische waterontharder voorkomt dit door het creëren van een sterk magnetisch veld.

Hiervoor heb je magneten van minimaal 1200 Gauss nodig. Deze manier van ontkalken zorgt er puur voor dat kalk niet kristalliseert. Kalk wordt echter niet verwijderd uit het water, waardoor je niet kunt spreken van kalkvrij water. Daarnaast kan dit magnetische veld ongeveer 3 meter overbruggen, waardoor het alleen plaatselijk werkt en niet voor een gehele woning zoals veelal wordt gesuggereerd.